Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Tusen hyreslägenheter i Malmö

20:e april 2012, 15:51
Tusen hyreslägenheter i Malmö
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I ett led att satsa på fler hyreslägenheter till bosparande medlemmar förvärvar HSB Malmö nu 90 lägenheter med bra lägen i Malmö.
Sedan HSB Malmö presenterade sin avsikt att sälja Turning Torso, för att kunna frigöra kapital till att bygga och förvärva fler hyreslägenheter, arbetar HSB Malmö intensivt med att få fler hyreslägenheter till verksamhetens bosparare.

De förvärvade fastigheterna Drivan 16, Kristianstadsgatan i Möllevången och Tonfisken 25, Västra Bernadottesgatan på Limhamn, har tillsammans 90 lägenheter. Med förvärvet är HSB Malmö redan tio procent närmare sitt mål.  

– Det här innebär att vi nu kan erbjuda våra bosparare fler lägenheter i intressanta innerstadslägen, säger Henrik Krantz, fastighetschef HSB Malmö.

Det ska kännas fysiskt tryggt att bo i HSB. Det innebär bland annat ljusa miljöer, god belysning, smarta förrådsutrymmen och inbjudande ute- och innemiljöer. Möjligheterna till gemenskap skapar social trygghet som ska vara större än vid ett traditionellt boende.

Med dessa förvärv kan HSB Malmö leva upp till vad verksamheten står för och erbjuda ett gott boende till sina medlemmar.

Fastigheterna
Drivan 16 med adress Kristianstadsgatan 36 A-B, Nobelvägen 34-36 (A-B), Trelleborgsgatan 13. Fastigheten har 64 bostadslägenheter och åtta butikslokaler. Bostadslägenheterna är förhållandevis små. Det finns mycket ungdomar bland hyresgästerna.

Tonfisken 25 med Västra Bernadottesgatan 24 A-C på Limhamn i västra Malmö i närheten av stranden Sibbarp och Småbåtshamnen. Totalt finns 26 bostadslägenheter i huset. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0